VIERSEIZOENENTUIN

Op het terrein van Parkhoeve ligt een vierseizoenentuin. Je wandelt van de lentetuin naar de zomertuin, waar je heerlijk rustig in het zonnetje kunt zitten. Vervolgens kom je in de herfsttuin en de wandeling eindigt in de wintertuin.

MOESTUIN

Tegenover Parkhoeve ligt de moestuin. Cliënten van Amarant onderhouden deze moestuin. Zij kweken hier bloemen, groenten en kruiden. Ook maken zij hier crèmes en zalfjes van, die tegen allerlei kwaaltjes helpen. De cliënten zijn graag buiten en vinden het niet erg om vuile handen te krijgen.

Iedereen is welkom bij de verkoopkraam. Buiten de poort staat een bord waarop je kan zien wat er op dat moment te koop is.

De cliënten van Amarant helpen op Parkhoeve mee met de dierenverzorging en het schoon houden van de stallen en de weides.

Open van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur (verkoop vanaf 10.00 uur).

PARK EN POLDER

Grenzend aan Parkhoeve ligt Park Hoge Vucht. Dit is het grootste park van Breda en heeft een gemiddelde breedte van 200 meter en een totale lengte van bijna vier kilometer. Het park vormt een natuurlijke overgang tussen de bebouwing van Breda-Noord en de Lage Vuchtpolder. Lees meer over de polder op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lage_Vuchtpolder.