OVER ONS

De geschiedenis van onze kinderboerderij begint midden jaren negentig toen Wim Verhoeven op zoek was naar een plek om zijn hobby als imker uit te voeren. Toen de gemeente Breda hiervoor een locatie aan de rand van de Vuchtpolder beschikbaar stelde, kwam vanuit de buurt al snel het idee om hier buiten bijen ook andere dieren te houden. Dit leidde op 16 april 1997 tot de oprichting van Stichting Kinderboerderij Breda-Noord. Op 6 oktober 2001 werd de kinderboerderij officieel geopend door wethouder Janus Oomen.

In de jaren die volgden, werd de kinderboerderij uitgebreid met een 18 holes tellende midgetgolfbaan, een (speel-)tuin, horecavoorziening met in totaal 150 zitplaatsen en, met dank aan de gemeente Breda, een unieke waterspeeltuin. Met het oog op alle deze toevoegingen en het feit dat enkel “kinderboerderij” de lading niet meer dekte, werd de naam op 1 maart 2012 gewijzigd in Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord.  

Missie en visie

Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord streeft ernaar om een unieke plek te zijn waar mensen kunnen leren, recreëren, participeren en integreren. 

Wij willen kinderen en volwassen de kans geven om op een speelse, laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende dier- en plantensoorten om zo hun bewustzijn van hun leefomgeving en de natuur te vergroten. 

Gelegen aan de rand van Hoge Vucht bieden wij buurtbewoners een vrij toegankelijke ontmoetingsplek waar mensen kunnen recreëren, ontspannen en samen kunnen komen. Wij organiseren geregeld evenementen en activiteiten voor jong en oud waar iedereen meer dan welkom is. 

Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord biedt leer- en werkplekken aan voor personen met een achterstand tot de arbeidsmarkt om deze mensen zo niet alleen een waardevolle en leerzame ervaring te kunnen bieden, maar hen ook te helpen met hun (her-)integratieproces. Daarnaast bieden wij cliënten van Amarant een nuttige en vooral fijne dagbesteding. Werkzaamheden zijn onder andere het verzorgen van dieren, werken in de moestuin of helpen in de horeca. 

Educatie

Een bezoekje aan onze kinderboerderij is naast leuk ook heel leerzaam! Op onze boerderij vind je informatiebordjes met weetjes en feitjes over de aanwezige dieren en onze medewerkers zijn altijd bereid je vragen te beantwoorden. Ga je het liefst zelf op ontdekking uit? Dan is onze speurtocht echt iets voor jou! 

Natuur en duurzaamheid staan bij Kinderboerderij Parkhoeve hoog in het vaandel en we vinden het daarom ook belangrijk om onze bezoekers iets bij te brengen over het milieu en het gebruik van groene energie.

Bestuur

Parkhoeve is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). 

Naam van de stichting: Stichting Kinderboerderij Breda-Noord

RSIN/fiscaal nummer: 805870428

Post- en bezoekadres:
Parkhoeve Breda-Noord
Tussen de Dijken 101
4826 GW Breda

Voorzitter: Ali el Kaddouri
Secretaris: Pierre Pattijn
Penningmeester: Mark Haasen
Bestuurslid: Lianne van Dijk
Bestuurslid: Vacant

Locatiemanager: Diana Roos

De bestuurders van de stichting verlenen hun diensten pro deo.

Financiële verantwoording